FAQ

FAQ

Welke afwerkingen zijn er mogelijk?

Natural, met enkel een transparante laag over de nagels. Color, met een in de massa gekleurde gel lijkt het of je nagels gelakt zijn. French, een stijlvolle zachtroze vulling met een witte nagelrand. Ook wat de vorm betreft heb je tal van mogelijkheden: lang, kort, rond, puntig, recht,

Wanneer en waarom worden tips gebruikt?

Tips zijn kunstnagels die op je natuurlijke nagels gekleefd worden, zonder deze te beschadigen. De gellaag wordt hier bovenop aangebracht. Op deze wijze heb je meteen stevige en mooie lange nagels zonder te wachten. Als je nagels groeien, groeit de tip uit en zorgt de sterke gel ervoor dat je lange nagels kan houden. Indien je van kort naar lang wil gaan zonder te wachten, zijn tips dus aangewezen.

Is het plaatsen van gelnagels pijnlijk?

Niet of nauwelijks! Tijdens het uitharden van gelnagels onder de UV-lamp wordt de gel warm. Dit kan even gevoelig zijn, maar met goede begeleiding wordt dit tot het minimum beperkt.

Worden eigen nagels beschadigd door dragen van gelnagels?

Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht. Je natuurlijke nagels worden enkel licht opgeruwd. Wendy’s Nails werkt met kwaliteitsproducten en de nodige zorg zodat je nagels niet aangetast worden. Je gelnagels kunnen achteraf ook verwijderd worden. Probeer dit laatste echter nooit zelf te doen!

Kan je alles doen met gelnagels?

Gelnagels zijn sterker dan uw eigen nagels. In principe kan je dus alles doen met gelnagels wat je normaal doet. Natuurlijk moet je bij het plaatsen van je gelnagels wel op de lengte letten, immers lange kunstnagels zullen moeilijk(er) werkzaam zijn indien je veel actief met je handen bezig bent. Dan is een iets kortere kunstnagel natuurlijk een oplossing. Je doet er wel verstandig aan je nagels niet te gebruiken als gereedschap en voorzichtig te zijn met agressieve (schoonmaak)middelen, net zoals je dit doet met je natuurlijke nagels. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen.

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

Gelnagels enerzijds en acrylnagels anderzijds worden op andere wijze aangebracht en het uitharden van de producten verschilt. Een belangrijk verschil is tevens dat acrylnagels in principe schadelijk kunnen zijn voor uw natuurlijke nagels en gelnagels niet. Immers worden acrylnagels normalerwijze verwijderd met een op aceton gebaseerd product wat schadelijk kan zijn voor uw natuurlijke nagels. Het verschil tussen acryl en gel zit voornamelijk in de uitharding. Acryl hard uit als de liquid in contact komt met de poeder en gel hard uit wanneer deze in contact komt met UV-licht. Acryl moet gemengd worden en gel is een kant en klare substantie, daarnaast is gel geurloos en heeft acryl niet.

Kun je schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?

Een vakkundige, hygiënische behandeling is noodzakelijk, maar is op zich nog geen garantie dat er zich geen infectie kan voordoen. Onder de nagelranden kan zich immers vuil ophopen. Vooral bij French Manicure en bij Nail Art is dit vuil niet altijd zichtbaar. Houd uw nagels daarom altijd goed schoon. Gaat u in de tuin werken of ander vuil werk doen, draag dan altijd handschoenen ter bescherming van uw nagels.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Ja. Wel als u de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raakt de nagel zijn balans kwijt waardoor deze eerder kan breken, met een nabehandeling wordt de nagel bijgewerkt waardoor deze in optimale conditie blijft.

Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?

Ja. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat je dan wel de natuurlijke nagel zal beschadigen. Wendy’s Nails zal op een professionele wijze de gellagen verwijderen en een verzorgend nagellak aanbrengen.

Witte vlekjes op de nagelplaat: kalk tekort?

Doorgaans niet. In de meeste gevallen zijn dit opgehoopte cellen die worden veroorzaakt doordat u uw nagels heeft gestoten. Na verloop van tijd zullen deze plekjes verdwijnen.

Broze nagels: versteviging gebruiken?

Niet noodzakelijk. Uw nagels kunnen juist te hard of te droog zijn, waardoor ze inflexibel zijn geworden. Hierdoor kunnen ze niet goed tegen een stootje en breken ze al snel af. In dat geval kunt u het beste uw nagels verzorgen met "voedende Cutiolie".

Hoe snel groeit een nagel?

Handnagels groeien 2 à 3 mm per maand. In een halfjaar zijn ze dus geheel vernieuwd. Teennagels groeien slechts 1 à 1,5 mm per maand. De nagel van de grote teen heeft dus ongeveer 12 maanden nodig om volledig te vernieuwen. In de zomer groeit de nagel vlugger dan in de winter, blijkbaar onder invloed van de zon, want bij bestralingsproeven met UV-stralen stelde men een duidelijke verhoging van het groeitempo vast. De nagelgroei kan belemmerd worden door vastzittende nagelriemen. Om dit te verhelpen zijn verschillende producten beschikbaar, zoals "Cutipeel" waarmee u de nagelriemen los kunt weken. Daarnaast kunt u "voedende Cutiolie" of nagelriemcrème gebruiken om de nagelriemen soepel te houden. Let op! Ga nooit aan uw nagelriemen zitten knippen. Dit zal de groei echt niet bevorderen en uw handen zullen er niet mooier op worden.

Hoe lang duurt het voor mijn nagels moeten worden bijgewerkt?

Naarmate je natuurlijke nagels groeien, groeit ook de gel mee uit. Je nagels dienen dan terug op lengte gebracht te worden. Verder dienen je nagels terug een gellaag te krijgen tot tegen de nagelriem. Afhankelijk van de groeisnelheid duurt dit 2 à 4 weken. Bij de grote meerderheid dienen de nagels na 3 weken bijgewerkt te worden.

Voor wie is Spray Tan geschikt?

Spray tan is voor iedereen geschikt, omdat het niet schadelijk is. Zeker voor mensen die niet in de zon mogen/kunnen is spray tanning de ideale oplossing! Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt van pigmentvlekken of vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Is het niet schadelijk?

Spray tan is niet schadelijk. Wetenschappelijk onderzoek van de Europese Commissie voor consumentenveiligheid heeft aangetoond dat DHA niet schadelijk/gevaarlijk is (Scientific Committee on Consumer Safety, 2010). Het gebruik van producten met DHA wordt door de Skin Cancer Foundation aanbevolen als veilig alternatief voor zonnen en zonnebanken! (The Skin Cancer Foundation, 2013).

Ik heb een bruiloft / ik ga trouwen, wanneer kan ik het beste een afspraak maken?

Omdat u op zo’n belangrijke dag uiteraard geen risico wilt lopen adviseren we om ruim van te voren een proef-tanning te boeken. Zo kunt u zien hoe de tanning op uw huid werkt en wat de kleur wordt. We adviseren om 3 dagen voor de trouwerij een afspraak te maken, zodat de tanning even de tijd heeft om zich op zijn mooist te ontwikkelen.

Hoe lang duurt een Spay Tan behandeling?

De spray tan behandeling duurt over het algemeen slechts 10 a 15 minuten. De afspraken staan voor een half uur ingepland, in verband met aan- en uitkleden en voorbereiding.

Hoe lang blijft de kleur zitten?

Spray tan blijft ongeveer 7 a 10 dagen zichtbaar, en vervaagd geleidelijk. Wendy’s Beauty & Nails heeft verschillende producten waarmee de tanning wordt beschermd of zelfs verlengd kan worden.

Wanneer mag ik douchen?

Na een spray tan behandeling adviseren we om 6 u, 7u, 8 u te wachten met douchen, omdat de vloeistof zijn tijd nodig heeft om goed te hechten aan de huid. Dit geldt niet voor de Rapid- tan, daarmee kan men na 1 u, 2 u, 3 u douchen, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit.

Hoe zit het met sporten / zwemmen / sauna?

Sporten kunt u beter tot 8 uur na de behandeling uitstellen. Dit vanwege het transpireren. Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen.

Kan ik na een Spray Tan behandeling in de zon?

Ja, u kunt er gewoon mee in de zon. Er zit echter geen beschermende factor in de tan, dus ondanks dat de huid al een kleur heeft, dient u de huid wel te beschermen.

Kan ik met Spray Tan een kleur opbouwen?

Ja, dat kan. Voor een optimaal resultaat kan na 5 tot 6 dagen de behandeling worden herhaald. We adviseren klanten die hun mooie kleur willen behouden, om binnen die periode een afspraak te maken voor een nabehandeling. Zo voorkomt u het effect dat mensen u ‘dan weer wit, en dan weer bruin’ zien. Indien binnen 5 tot 6 dagen een nabehandeling wordt geboekt, geldt hiervoor een gereduceerd tarief.

Waarom is Spray Tan anders dan ‘bruin-uit-een fles’?

Het percentage DHA in de tanning vloeistof is anders dan in de producten die u bij de drogisterij koopt. Bovendien wordt de vloeistof gelijkmatig over uw huid verneveld. Dit zorgt voor een mooi egaal eindresultaat, in plaats van vlekken. Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel 'Sun Kissed' effect wilt, kan dat ook. Voor een roodharige dame met een lichte huid en sproeten, wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt, als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid

Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op.